barcelona-park-guellbarcelona-foodbarcelona-bezienswaardighedenbarcelona-casa-battloramblas-barcelona

Jardins de la Universitat

In het hart van de wijk Eixample, vormen de Jardins de la Universitat een groene oase rondom het historische gebouw van de Universitat de Barcelona. In deze tuin van 1,08 hectare kun je je even heerlijk terugtrekken uit het drukke stadsleven.

Barcelona_tuin-jardins-universitatDe hoofdingang bevindt zich aan de Plaza Universitat. De klassieke tuinen uit de 19e eeuw bevinden zich aan beide kanten van de universiteit. Aan de linkerkant bevindt zich de gang van de Letteren faculteit, aan de rechterkant de gang van de Wetenschapsfaculteit. De faculteiten worden met elkaar verbonden door twee kloosterlijke patio´s.

In het midden bevind zich een klein meertje, daaromheen staan vier stenen banken, omringd door grote bomen. Aan de patio van de Letteren faculteit staan sinaasappelbomen, cipressen en een reuze Bengalese ficus. De patio tegenover heeft magnolia's, cipressen en andere reuze ficus. In het weekend kun je alleen via c/ d´Aribau i Balmes of c/ de la Diputació naar binnen.

Jardín Botánic
De tuin bezit een van de oudste bomen van de stad, die verbonden waren aan de botanische tuinen van Barcelona uit 1784. Het huidige universiteitsgebouw werd gebouwd in 1859 en geďnaugureerd in 1871. Veel van de oorspronkelijke bomen uit de botanische tuinen werden destijds overgeplaatst naar het nieuwe universiteitsgebouw en werden opgedragen aan historicus Ferran Soldevila.  Sinds 1995 zijn de tuinen publiekelijk toegankelijk.

Jardins de la Universitat
C/ Diputació 230
Metro: L1 (Plaza Universitat)               
Open ma-vrij: 08.00-21.00 uur; za-zo 10.00-tot schemering

Barcelona_parken-jardins-de-la-Universitat--.jpg

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video