barcelona-park-guellramblas-barcelonabarcelona-bezienswaardighedenbarcelona-foodbarcelona-casa-battlo

Jardins de Pedralbes

In de hooggelegen rijke wijk Pedralbes in Barcelona liggen de Jardins de Pedralbes. De indrukwekkende tuinen maken onderdeel uit van het voormalige Palau Reial, het koninklijke paleis van Pedralbes. Nu bevinden zich hier het Museu de Cerŕmica en het Museu de les Arts Decoratives.

Barcelona_tuin-Palau_Reial_PedralbesPalau Reial
Aan de achterkant van het park ligt het voormalige koninklijke paleis, Palau Reial. De witmarmeren entree en de schaduw van de bomen maken het tot een perfect moment voor een korte stop om het indrukwekkende gebouw te bewonderen. Hier vind je een beeldhouwwerk van koningin Isabel de II die haar zoon Alfons XII in haar armen houdt. De tuinen met haar hoge groene gras zijn geďnspireerd op de koninklijke Engelse hoftuinen. De groene tuinen zijn omringd door eeuwenoude pijnbomen en witmarmeren beelden.

Barcelona_tuin-Jardin_de-pedralbesGaudi Fontein
Onder de schaduw van een reusachtige eucalyptus boom, bevindt zich de Hercules fontein van Gaudi, die pas in 1983 ontdekt werd. Ook de parabolische pergola bedekt met klimplanten is van zijn hand. 

Festival Jardíns de Pedralbes
Jaarlijks vindt in de maanden juni en juli in de Pedralbes tuinen het muziekfestival Festival Jardíns de Pedralbes plaats. Een unieke gelegenheid om te genieten van prachtige muziek in een ontspannende tuinsfeer.

Jardíns de Pedralbes

Av. Diagonal 686 
Wijk: Les Corts

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video