ramblas-barcelonabarcelona-foodbarcelona-park-guellbarcelona-casa-battlobarcelona-bezienswaardigheden

Parc de l'Espanya Industrial

Het moderne park Parc de l'Espanya Industrial werd ontworpen door de Baskische architect Luis Peņa Ganchegui op het terrein van een voormalige textielfabriek in Barcelona. Het park- aan de rand van Estaciķ Sants- is onlangs volledig opgeknapt.

Barcelona_tuin-espanya-industrialVoormalige textielfabriek
Waar nu een park staat, stond voorheen een bedrijvige textielfabriek. De herbestemming van de in de slop geraakte textielfabriek, maakte onderdeel uit van het allereerste democratische bewind van de stad Barcelona in de jaren '80. In 1985 werd de textielfabriek omgetoverd tot stadspark. De park heeft zijn naam te danken aan een oude textielfabriek uit 1847, van de Muntadas familie, bekend om haar allereerste katoenindustrie in Spanje, genaamd La Espaņa Industrial. De textielfabriek was de eerste en grootste stoomfabriek en werd- met ruim 1880 werknemers- gezien als een van de belangrijkse textielfabrieken van heel Spanje. De fabriek werd in 1969 gesloten.

Vuurtorens en een gietijzeren draak 
Het stadspark bestaat uit tien grote vuurtorenachtige torens rondom een aangelegd meer en een enorme gietijzeren draak, die dient als kinderglijbaan. Het stadspark heeft ook een bar, kinderspeelplaats en cultureel centrum. 

Sportcentrum
Als onderdeel van het park werd in 1992 een groot sportcentrum gebouwd voor de Olympische Spelen van Barcelona. Dit sportcentrum werd destijds gebruikt voor de gewichtshefcompetities tijdens de Olympische Spelen. Het sportcentrum in de wijk Sants-Montjuīc wordt nog altijd als een van de belangrijkste sportcentra van Barcelona beschouwd.

Parc de L'Espanya Industrial
Calle Muntades 
Wijk:Sants-Montjuīc  
Metro: L3 Sants Estaciķ 

Barcelona-parc-espanya-industrial 

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video