barcelona-park-guellbarcelona-bezienswaardighedenbarcelona-foodbarcelona-casa-battloramblas-barcelona

Parc de Collserola: uitwaaien op de heuvels van Barcelona

Wandelen, fietsen en hardlopen. Genieten van het uitzicht over de stad, vogels kijken of in simpelweg in harmonie zijn met de natuur. Dat en meer kan in het Collserola park aan de rand van Barcelona. 

Barcelona_parken-Parc-de-Collserolak.jpgReizen per trein
Het heuvelachtige natuurgebied rondom de stad beslaat ruim achtduizend hectare en ligt tussen Barcelona en de  Vallčs Ocidental vallei in. Dat maakt  het natuurpark tot grootste stadspark ter wereld. Toch is het park grotendeels onbekend bij toeristen en ook veel inwoners uit de Catalaanse hoofdstad kennen de groene heuvels van Barcelona nog niet. De reden daarvoor is simpel: het park ligt net een stukje verder weg dan de gebruikelijke toeristische attracties. Toch is dat geen excuus, want de treinverbinding vanaf Plaza Catalunya is prima en het uitzicht dat je ervoor terugkrijgt is onbetaalbaar.

Natuur ontdekken
Sinds 1987 bestaat een speciaal plan om de ecologische rijkdom van het stadse natuurpark te beschermen. Het resultaat: een grote verscheidenheid aan bomen, dieren en planten. Als je het park wilt verkennen, kun je daarom het beste even vooraf een bezoek brengen aan het Centre d´Informació. Daar vind je niet alleen een leuke (video)expositie over het park, maar zijn ook diverse activiteiten en wandel- en fietsroutes beschikbaar. In het weekend vinden diverse tours door het park plaats. Wedden dat Central Parc in New York hier niet tegenop kan?

Hoe kom je er?
Neem je op plaza Catalunya de trein Ferrocarril Generalitat de Catalunya (FGC) naar Peu de Funicular, Les Planes of Baixador de Vallvidrera (=halte informatiecentrum). 

Parc de Collserola
Carretera de L´Eglesia 92
Trein: (FGC) Peu de Funicular, Les Planes of Baixador de Vallvidrera (=halte informatiecentrum). 

Barcelona_parken-Parc-de-Collserola.jpg

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video