www.barcelona-nu.nl gebruikt cookies!

De websites van Stedenman gebruiken cookies (o.a. van Google) om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Klik op "Ja, ik ga akkoord!" om cookies te accepteren en de website volledig te gebruiken, of lees hier meer informatie voor een gedetailleerde beschrijving van de soorten cookies en te kiezen of u deze cookies wilt accepteren tijdens een bezoek aan deze site.
barcelona-park-guellbarcelona-parc-guellramblas-barcelona

Gevulde aubergine - Berenjenas Rellenas

De regio Baix Llobregat ten zuidwesten van Barcelona is de groentetuin van de stad. Naast tuinbonen en artisjokken komen hier ook heerlijke tomaten en aubergines vandaan. Aubergines zijn op zoveel verschillende manieren te bereiden! Gevulde aubergines behoren tot onze lievelingsgerechten, maar zijn helaas wat in de vergetelheid geraakt – en dat terwijl ze zo eenvoudig te bereiden zijn.

Barcelona_Recepten_Gevulde_Aubergines_Recepten_uit_BarcelonaVoor 4 personen Bereidingstijd: 15 minuten | Kook- en baktijd: 40 minuten

Ingrediėnten:
4 grote aubergines
1 kleine rode paprika, fijngesneden
1 el olijfolie
300 g half-om-halfgehakt
1 ui, fijngesnipperd
1 grote, rijpe tomaat, in blokjes gesneden
½ tl kaneel
versgeraspte nootmuskaat
1 el mild paprikapoeder
zout
versgemalen zwarte peper
200 g geraspte emmentaler

De aubergines voorbereiden:
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Snijd de aubergines in de lengte doormidden en laat de steelaanzet zitten. Snijd het vruchtvlees meermaals ruitvormig in, leg de aubergines met het snijvlak naar boven in een ovenschaal en bak ze 20 minuten in het midden van de oven. Neem ze uit de oven en schep voorzichtig het vruchtvlees eruit. Let erop dat de schil intact blijft. Snijd het vruchtvlees in stukken, doe ze in een kom en houd ze apart. Verlaag de oventemperatuur naar 170 °C.

De vulling bereiden en de aubergines gratineren:
Bak de paprika in een pan met de olijfolie op middelhoog vuur kort aan. Voeg het gehakt en de ui toe als de paprika zacht wordt en bak alles rondom aan. Voeg tomaat, kaneel, nootmuskaat, paprikapoeder, zout en peper toe. Laat het vleesmengsel net zo lang bakken tot bijna al het vocht verdampt is. Schep tot slot het vruchtvlees van de aubergines erdoor.

Vul de auberginehelften met de gehaktvulling en strooi er kaas over. Zet ze 10 minuten in het midden van de oven. Schakel de laatste 3 minuten ook de grillfunctie van de oven in.

Dit gerecht staat in Recepten uit Barcelona van Stephan Mitsch op de pagina met boeken en kookboeken over Barcelona.

Barcelona_Recepten_uit_BarcelonaRecepten uit Barcelona

Stephan Mitsch
Good Cook B.V., 2017
ISBN 9789461431714 
€24,95




Bestel Recepten uit Barcelona bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video