Stokvis met gesmoorde groenten - Bacalao amb smafaina
Twee klassiekers uit de keuken van Barcelona, stokvis en gesmoorde groenten (samfaina), vormen samen in een aardewerken schaal een prachtig paar.
Voor 4 personen | Bereidingstijd: 15 minuten | Braad- en baktijd: 25 minuten
Ingrediënten:
500 g stokvis, ontzout, zonder vel en graten
3 el bloem
olijfolie, om in te bakken
2 uien, fijngesnipperd
2 knoflooktenen, fijngesneden
1 rode en 1 groene paprika, in kleine blokjes gesneden
1 grote aubergine, in kleine blokjes gesneden
2 kleine courgettes, in kleine blokjes gesneden
2 rijpe tomaten, ontveld en in kleine blokjes gesneden
zout
versgemalen zwarte peper
suiker
visbouillon
Stokvis en groenten bereiden:
Dep de stokvis droog en snijd hem in stukken. Wentel de stukken vis door de bloem en bak ze goudbruin in een grote pan met olijfolie op middelhoog vuur. Neem ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bak de uien, knoflook en paprika 5 minuten in dezelfde pan. Voeg de aubergine, courgette en tomaten toe en bak ze kort mee. Schenk er wat water bij en breng de gesmoorde groenten op smaak met zout, peper en suiker. Leg de stukken vis weer in de pan en gaar ze samen met de groenten nog 5 tot 10 minuten. Voeg eventueel wat extra water of visbouillon toe. Leg de stokvis samen met de samfaina op borden en serveer direct.
Dit gerecht staat in Recepten uit Barcelona van Stephan Mitsch op de pagina met boeken en kookboeken over Barcelona.
Recepten uit Barcelona
Stephan Mitsch
Good Cook B.V., 2017
ISBN 9789461431714
€24,95
Bestel Recepten uit Barcelona bij bol.com