www.barcelona-nu.nl gebruikt cookies!

De websites van Stedenman gebruiken cookies (o.a. van Google) om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Klik op "Ja, ik ga akkoord!" om cookies te accepteren en de website volledig te gebruiken, of lees hier meer informatie voor een gedetailleerde beschrijving van de soorten cookies en te kiezen of u deze cookies wilt accepteren tijdens een bezoek aan deze site.
ramblas-barcelonabarcelona-park-guellbarcelona-parc-guell

Stokvis met gesmoorde groenten - Bacalao amb smafaina

Twee klassiekers uit de keuken van Barcelona, stokvis en gesmoorde groenten (samfaina), vormen samen in een aardewerken schaal een prachtig paar.

Barcelona_Recepten_StokvisVoor 4 personen†|†Bereidingstijd:†15 minuten |†Braad- en baktijd:†25 minuten

IngrediŽnten:
500 g stokvis, ontzout, zonder vel en graten
3 el bloem
olijfolie, om in te bakken
2 uien, fijngesnipperd
2 knoflooktenen, fijngesneden
1 rode en 1 groene paprika, in kleine blokjes gesneden
1 grote aubergine, in kleine blokjes gesneden
2 kleine courgettes, in kleine blokjes gesneden
2 rijpe tomaten, ontveld en in kleine blokjes gesneden
zout
versgemalen zwarte peper
suiker
visbouillon††

Stokvis en groenten bereiden:
Dep de stokvis droog en snijd hem in stukken. Wentel de stukken vis door de bloem en bak ze goudbruin in een grote pan met olijfolie op middelhoog vuur. Neem ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bak de uien, knoflook en paprika 5 minuten in dezelfde pan. Voeg de aubergine, courgette en tomaten toe en bak ze kort mee. Schenk er wat water bij en breng de gesmoorde groenten op smaak met zout, peper en suiker. Leg de stukken vis weer in de pan en gaar ze samen met de groenten nog 5 tot 10 minuten. Voeg eventueel wat extra water of visbouillon toe. Leg de stokvis samen met de†samfaina†op borden en serveer direct.

Dit gerecht staat in†Recepten uit Barcelona†van Stephan Mitsch op de†pagina met boeken en kookboeken over Barcelona.

Barcelona_Recepten_uit_BarcelonaRecepten uit Barcelona

Stephan Mitsch
Good Cook B.V., 2017
ISBN 9789461431714†
Ä24,95




Bestel Recepten uit Barcelona bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video