www.barcelona-nu.nl gebruikt cookies!

De websites van Stedenman gebruiken cookies (o.a. van Google) om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Klik op "Ja, ik ga akkoord!" om cookies te accepteren en de website volledig te gebruiken, of lees hier meer informatie voor een gedetailleerde beschrijving van de soorten cookies en te kiezen of u deze cookies wilt accepteren tijdens een bezoek aan deze site.
barcelona-parc-guellbarcelona-park-guellramblas-barcelona

Wentelteefjes met wijn - Torradetes de Santa Teresa

Dit nagerecht zou je met wentelteefjes kunnen vergelijken. In Barcelona wordt dit traditionele nagerecht vooral tijdens semana santa, de heilige week voor Pasen, geserveerd.

Barcelona_Recepten_WentelteefjesVoor 4 personen†|†Bereidingstijd:†15 minuten |†Kook- en baktijd:†25 minuten

IngrediŽnten:
1 l melk
1 vanillestokje
2 kaneelstokjes
250 g suiker
schil van Ĺ onbespoten citroen, in een brede reep geschild
100 ml zoete, witte wijn, plus wijn om te besprenkelen
3 eieren
olijfolie, om in te bakken
1 klein, oudbakken witbrood, in dikke sneeŽn
kaneelsuiker†

Bereiding:
Doe de melk in een pan. Schraap het merg uit het vanillestokje en doe dit samen met het stokje bij de melk. Breng de melk met vanillemerg en -stokje, kaneelstokjes, suiker en citroenschil aan de kook. Neem de pan van het vuur, laat de melk afkoelen en schenk hem door een zeef in een kom. Roer de wijn erdoor. Klop in een andere kom de eieren schuimig. Verhit wat olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.

Doop de sneeŽn brood in het melkmengsel en daarna door de losgeklopte eieren. Bak ze 2 tot 3 minuten aan weerszijden, laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze royaal met kaneelsuiker. Besprenkel ze vlak voor het serveren nog met wat wijn.

Dit gerecht staat in†Recepten uit Barcelona†van Stephan Mitsch op de†pagina met boeken en kookboeken over Barcelona.

Barcelona_Recepten_uit_BarcelonaRecepten uit Barcelona

Stephan Mitsch
Good Cook B.V., 2017
ISBN 9789461431714†
Ä24,95




Bestel Recepten uit Barcelona bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video