Wentelteefjes met wijn - Torradetes de Santa Teresa
Dit nagerecht zou je met wentelteefjes kunnen vergelijken. In Barcelona wordt dit traditionele nagerecht vooral tijdens semana santa, de heilige week voor Pasen, geserveerd.
Voor 4 personen | Bereidingstijd: 15 minuten | Kook- en baktijd: 25 minuten
Ingrediënten:
1 l melk
1 vanillestokje
2 kaneelstokjes
250 g suiker
schil van ½ onbespoten citroen, in een brede reep geschild
100 ml zoete, witte wijn, plus wijn om te besprenkelen
3 eieren
olijfolie, om in te bakken
1 klein, oudbakken witbrood, in dikke sneeën
kaneelsuiker
Bereiding:
Doe de melk in een pan. Schraap het merg uit het vanillestokje en doe dit samen met het stokje bij de melk. Breng de melk met vanillemerg en -stokje, kaneelstokjes, suiker en citroenschil aan de kook. Neem de pan van het vuur, laat de melk afkoelen en schenk hem door een zeef in een kom. Roer de wijn erdoor. Klop in een andere kom de eieren schuimig. Verhit wat olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
Doop de sneeën brood in het melkmengsel en daarna door de losgeklopte eieren. Bak ze 2 tot 3 minuten aan weerszijden, laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze royaal met kaneelsuiker. Besprenkel ze vlak voor het serveren nog met wat wijn.
Dit gerecht staat in Recepten uit Barcelona van Stephan Mitsch op de pagina met boeken en kookboeken over Barcelona.
Recepten uit Barcelona
Stephan Mitsch
Good Cook B.V., 2017
ISBN 9789461431714
€24,95
Bestel Recepten uit Barcelona bij bol.com