




Tortilla de Patatas
De tortilla de patatas is in elke willekeurige kroeg als tapa verkrijgbaar, maar je kunt het ook gewoon thuis als volledige maaltijd eten. Met dit recept maak je eenvoudig zelf een aardappel-omelet in eigen keuken.
Ingrediënten voor 4 personen:
3 aardappelen
1 ui
1/2 courgette
4 eieren
250 ml extra vergine olijfolie
zout
Bereidingswijze:
1 Schil de aardappelen, ui en courgette en snijd het een voor een in grove stukken.
2 Verwarm een ruime hoeveelheid olijfolie in een grote bak-en-braad pan en laat de olie heet worden.
3 Frituur eerst de aardappelen en ui. Als het aardappel-ui mengsel bijna klaar is, voeg dan de courgette toe. Laat het geheel nog 2-3 minuten bakken.
4 Klop de 4 eieren los in een aparte kom en voeg zout toe.
5 Met een pandeksel op de braadpan laat je de olijfolie uitlekken in een grote kom, zodat je de olie kunt hergebruiken.
6 Voeg de aardappelen en de eieren samen. Meng het mengsel voldoende.
7 Gebruik dezelfde bak-en-braadpan. Voeg het vloeibare mengsel in de pan en druk het zachtjes aan bovenop en aan de zijkanten.
8 Neem een bord. Plaats het bord op de pan en draai de pan voorzichtig om, zodra het mengsel stevig is. Schuif de tortilla opnieuw in de pan en laat de onderkant gaar worden.
¡Que aproveche!
TIP:Je kunt de tortilla de patatas ook zonder courgette bereiden.