www.barcelona-nu.nl gebruikt cookies!

De websites van Stedenman gebruiken cookies (o.a. van Google) om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Klik op "Ja, ik ga akkoord!" om cookies te accepteren en de website volledig te gebruiken, of lees hier meer informatie voor een gedetailleerde beschrijving van de soorten cookies en te kiezen of u deze cookies wilt accepteren tijdens een bezoek aan deze site.
barcelona-parc-guellramblas-barcelonabarcelona-park-guell

Escalivada

VegetariŽrs kun je de Spaanse bevolking niet noemen. Daarvoor zijn ze teveel gehecht aan vlees en verse vis.†Een van de weinige groente die je aantreft in de Catalaanse keuken, is de escalivada. Zo lekker, dat je beslist nogmaals opschept!

IngrediŽnten voor 4 personen:
4 grote aubergines† † † †
8 rode paprika's† † † †
2 knoflooktenen† † † †
1 ui† † † †
1 dl olijfolie extra virgen
zout

Bereidingswijze:
1. Was de groente en stoof de aubergines, paprika's en knoflook, schil de ui en leg alle groenten op de barbecue of in de oven. Laat het gaarstomen.
2. Zodra de groente voldoende gestoofd zijn, haal je de groente van het vuur en laat het 15 minuten afkoelen in een afgesloten pan met deksel.
3. Verwijder de schil van van de aubergine, paprika, ui en knoflookteentjes. Snijd de groente in lange smalle reepjes. Snijd de knoflookteentjes fijn en strooi ze over de aubergines, paprika en ui. Voeg tot slot olijfolie toe en breng op smaak met zout en peper.

°Que aproveche!

TIP: Heerlijk met pa amb tomŗquet!† †

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video