Escalivada
Vegetariërs kun je de Spaanse bevolking niet noemen. Daarvoor zijn ze teveel gehecht aan vlees en verse vis. Een van de weinige groente die je aantreft in de Catalaanse keuken, is de escalivada. Zo lekker, dat je beslist nogmaals opschept!
Ingrediënten voor 4 personen:
4 grote aubergines
8 rode paprika's
2 knoflooktenen
1 ui
1 dl olijfolie extra virgen
zout
Bereidingswijze:
1. Was de groente en stoof de aubergines, paprika's en knoflook, schil de ui en leg alle groenten op de barbecue of in de oven. Laat het gaarstomen.
2. Zodra de groente voldoende gestoofd zijn, haal je de groente van het vuur en laat het 15 minuten afkoelen in een afgesloten pan met deksel.
3. Verwijder de schil van van de aubergine, paprika, ui en knoflookteentjes. Snijd de groente in lange smalle reepjes. Snijd de knoflookteentjes fijn en strooi ze over de aubergines, paprika en ui. Voeg tot slot olijfolie toe en breng op smaak met zout en peper.
¡Que aproveche!
TIP: Heerlijk met pa amb tomàquet!