www.barcelona-nu.nl gebruikt cookies!

De websites van Stedenman gebruiken cookies (o.a. van Google) om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Klik op "Ja, ik ga akkoord!" om cookies te accepteren en de website volledig te gebruiken, of lees hier meer informatie voor een gedetailleerde beschrijving van de soorten cookies en te kiezen of u deze cookies wilt accepteren tijdens een bezoek aan deze site.
ramblas-barcelonabarcelona-parc-guellbarcelona-park-guell

Patatas Bravas om je vingers bij af te likken..

Woeste aardappelen. Als je het letterlijk vertaald is het gerecht een giller. Toch is niets is zo lekker dan een portie gebakken aardappelen met pikante brava saus. Deze tapa vormt de basis van elke tapas maaltijd. Proef het zelf en je weet direct waarom!

Ingrediënten voor 4 personen:
4 kruimige aardappelen                 
3 knoflookteentjes
100 gram tomatensaus         
50 gr verse peterselie                            
250 ml extra vergine olijfolie         
1 mespuntje cayennepeper               
1 eetlepel pikante pimentón         
4 eetlepels cogñac                           
zout

Bereidingswijze:
1 Schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken. Kook ze vijf minuten met zout, zodat ze nog wat hard zijn. Laat de aardappelen vervolgens in een vergiet uitlekken. Pel de knoflooktenen en snijd ze in kleine stukken.
2 Verwarm een ruime hoeveelheid olijfolie in een grote bak-en-braad pan op middelhoog vuur en laat de olie heet worden. Bak de aardappelen goudbruin.
3 Verwijder een deel van de olijfolie uit de pan. Neem een kleine koekenpan en bak hierin de knoflooktenen, peterselie en cayena peper. Voeg vervolgens de tomatensaus en de eetlepels cognac toe en laat het geheel flamberen.
4 Voeg tot slot de pimentón toe en roer de saus goed door.
5 Serveer de gebakken aardappelen met de salsa brava en dien direct op.

¡Que aproveche!

TIP: Voeg wat mayonaise toe voor de smaak.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video