www.barcelona-nu.nl gebruikt cookies!

De websites van Stedenman gebruiken cookies (o.a. van Google) om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Klik op "Ja, ik ga akkoord!" om cookies te accepteren en de website volledig te gebruiken, of lees hier meer informatie voor een gedetailleerde beschrijving van de soorten cookies en te kiezen of u deze cookies wilt accepteren tijdens een bezoek aan deze site.
barcelona-parc-guellramblas-barcelonabarcelona-park-guell

Allioli: Spaanse knoflooksaus

Het is vrij eenvoudig om de naam van deze Spaanse knoflooksaus verkeerd uit te spreken. Allioli is een echte spelbreker wat dat betreft. Maar als je weet dat deze saus letterlijk vertaald de ingrediŽnten knoflook en olie betekent, dan wordt het een stuk eenvoudiger. Vers is de saus natuurlijk het lekkerst!

IngrediŽnten voor 4 personen:
2 knoflookteentjes† † † † †
250 cc olijfolie extra virgen† † † † †
1 ei†
citroensap
zout
peper†

Bereidingswijze:
1 pel de knoflookteentjes.†
2 breek het ei open in een maatbeker,
† voeg enkele druppels citroensap en de gepelde knoflookteentjes†toe.
3 mix het geheel met een staafmixer.
4 voeg beetje bij beetje de olijfolie toe.
5 breng op smaak met zout en peper.

°Que aproveche!

TIP: Beperkt houdbaar!†

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video