Allioli: Spaanse knoflooksaus
Het is vrij eenvoudig om de naam van deze Spaanse knoflooksaus verkeerd uit te spreken. Allioli is een echte spelbreker wat dat betreft. Maar als je weet dat deze saus letterlijk vertaald de ingrediënten knoflook en olie betekent, dan wordt het een stuk eenvoudiger. Vers is de saus natuurlijk het lekkerst!
Ingrediënten voor 4 personen:
2 knoflookteentjes
250 cc olijfolie extra virgen
1 ei
citroensap
zout
peper
Bereidingswijze:
1 pel de knoflookteentjes.
2 breek het ei open in een maatbeker,
voeg enkele druppels citroensap en de gepelde knoflookteentjes toe.
3 mix het geheel met een staafmixer.
4 voeg beetje bij beetje de olijfolie toe.
5 breng op smaak met zout en peper.
¡Que aproveche!
TIP: Beperkt houdbaar!
Barcelona in 4K
Mooie impressie van Barcelona met drone en video