barcelona-foodbarcelona-bezienswaardighedenramblas-barcelonabarcelona-casa-battlobarcelona-park-guell

Tapa: ensaladilla rusa

De Nederlandse huzarensalade heeft een Spaanse concurrent: la ensadilla rusa. De van oorsprong Russische salade, is in Spanje razend populair als tapa. Je kunt hem in elk willekeurig tapas restaurant krijgen of eenvoudig zelf maken.

Ingrediënten voor 4 personen: 
2 eieren                              
2 aardappelen        
1 wortel         
1 blikje tonijn in olijfolie              
50 gram doperwten                    
6 theelepels mayonaise            
12 groene olijven                          
beetje azijn
zout

Bereidingswijze:
1 Schil de aardappelen en kook ze twintig minuten met zout. Schil ondertussen de wortel en laat de wortel en de twee eieren de laatste 8 minuten meekoken. Laat alles uitlekken in een vergiet.
2 Snijd de aardappelen en wortel in stukken. Laat de eieren schrikken onder koud water en pel ze vervolgens in plakjes.
3 Meng de aardappelen, wortel en eieren. Voeg de tonijn met olijfolie toe en voeg tot slot een beetje azijn en mayonaise toe. Even goed roeren en decoreren met groene olijven. En klaar is je tapa!

¡Que aproveche!

TIP: Lekker met soepstengels!

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video