




Tapa: ensaladilla rusa
De Nederlandse huzarensalade heeft een Spaanse concurrent: la ensadilla rusa. De van oorsprong Russische salade, is in Spanje razend populair als tapa. Je kunt hem in elk willekeurig tapas restaurant krijgen of eenvoudig zelf maken.
Ingrediënten voor 4 personen:
2 eieren
2 aardappelen
1 wortel
1 blikje tonijn in olijfolie
50 gram doperwten
6 theelepels mayonaise
12 groene olijven
beetje azijn
zout
Bereidingswijze:
1 Schil de aardappelen en kook ze twintig minuten met zout. Schil ondertussen de wortel en laat de wortel en de twee eieren de laatste 8 minuten meekoken. Laat alles uitlekken in een vergiet.
2 Snijd de aardappelen en wortel in stukken. Laat de eieren schrikken onder koud water en pel ze vervolgens in plakjes.
3 Meng de aardappelen, wortel en eieren. Voeg de tonijn met olijfolie toe en voeg tot slot een beetje azijn en mayonaise toe. Even goed roeren en decoreren met groene olijven. En klaar is je tapa!
¡Que aproveche!
TIP: Lekker met soepstengels!