ramblas-barcelonabarcelona-bezienswaardighedenbarcelona-foodbarcelona-park-guellbarcelona-casa-battlo

En el avión: binnen 2 uur van noord naar zuid

Barcelona is een geliefde bestemming voor een stedentrip. Verreweg de snelste manier om naar Barcelona af te reizen is per vliegtuig. In twee uur tijd reis je van noord- naar zuid-Europa af en zet je voet aan wal in Catalonië. Uiteraard wil je graag zo voordelig mogelijk naar deze Spaanse stad vliegen. Vanaf welke vliegvelden in Nederland en België kan dat en hoe kun je nu zo voordelig mogelijk je vliegticket naar Barcelona boeken?

Lowcost
De meest gekozen vliegoptie is vliegen met een lowcost vliegtuigmaatschappij. Via internet boek je een vliegticket en betaal je vooraf. Je kunt meestal ook al vooraf online inchecken. Daarna neem je de vlucht naar Barcelona. Vliegtuigmaatschappijen als Ryanair, EasyJet of Transavia bieden vaak goedkope reistickets aan. Vueling en Iberia vliegen vanaf Schiphol naar Barcelona. Ook luchtvaartmaatschappij KLM heeft dagelijkse vluchten en interessante vliegtickets naar Barcelona.

Aeropuerto Internacional de Barcelona (El Prat)
Vliegtickets naar Barcelona brengen je naar een van de grootste luchthavens van Spanje: Barcelona El Prat. Het vliegveld van Barcelona ligt niet in de stad zelf, maar op 15 kilometer afstand in het nabijgelegen dorp El Prat del LLobregat. De luchthaven bezit twee terminals. Terminal 1 (20 km van Barcelona) wordt voornamelijk gebruikt voor de lange afstandreizen en ´normale´ vliegtuigmaatschappijen. Terminal 2 (15 km van Barcelona) wordt gebruikt voor de lowbudget-vliegtuigmaatschappijen. De bekende Barceloneze vliegtuig-maatschappij vliegt inmiddels voornamelijk op T1.

Het vervoer van en naar de stad is goed. Tussen T1 en T2 rijdt een shuttlebus (Aerobus). Op beide vliegvelden staan de nodige taxi´s en via T2 kun je ook per trein naar Barcelona Sants afreizen. Vanaf T1 kun je ook met de metro (lijn 9) naar het centrum van Barcelona reizen.

Taxi
Een taxi is het meest ideale vervoersmiddel om snel vanaf Barcelona Airport (El Prat) naar je hotel of appartement te komen, of om van het hotel naar de luchthaven te gaan. In een mum van tijd ben je onderweg naar je hotel, zeker als je een taxi van tevoren hebt gereserveerd.

Via Transferz (voorheen TaxiTender) kun je vooraf exact zien wat jouw taxirit van of naar de luchthaven in Barcelona kost. Je weet zo vooraf precies wat je kwijt bent en de chauffeur staat op tijd te wachten op de luchthaven of pikt je op de afgesproken tijd op bij je hotel of appartement.

Bekijk hier de prijzen voor taxiritten vanaf luchthaven El Prat naar Barcelona

Barcelona_taxi-vliegveld

Aeroport de Girona
Land je op Girona Airport, bijna 100 km van Barcelona, dan kun je gebruik maken van de Barcelona Bus. Deze bussen passen hun vertrektijden aan aan de aankomst- en vertrektijden van de vluchten van Ryan Air. Let wel op: het zijn 2 aparte bedrijven. De Barcelona Bus brengt je in 1 uur en 15 minuten naar station Norte in Barcelona. Een enkeltje kost € 16,00 en een retourtje € 25,00. Kaartjes zijn te koop bij de busterminal op het vliegveld.

Een taxi is de snelste manier om vanaf de luchthaven in Girona naar Barcelona te komen. Via Transferz kun je vooraf exact zien wat jouw taxirit van of naar Girona Airport kost. Je weet zo vooraf precies wat je kwijt bent en de chauffeur staat op tijd te wachten op de luchthaven of pikt je op de afgesproken tijd op bij je hotel of appartement.

Bekijk de prijzen voor taxiritten vanaf luchthaven Girona naar Barcelona

Reus Airport
Reus Airport ligt op ongeveer 105 km van Barcelona tussen de steden Reus en Tarragona. Busmaatschappij Hispano Igualadina rijdt tussen het vliegveld en treinstation Sants Estació in Barcelona. De reistijd is afhankelijk van de drukte in het verkeer maar is maximaal 1 uur en 45 minuten. De dienstregeling sluit niet altijd aan op de vluchttijden. Check altijd van te voren de dienstregeling van Hispano Igualadina want deze wordt regelmatig aangepast. Een enkeltje naar Barcelona kost € 14,00 en een retourtje € 24,00.

Bekijk hier de prijzen voor taxiritten vanaf luchthaven Reus naar Barcelona

Barcelona_Taxi

Wat is de beste reisperiode voor een trip naar Barcelona?
Pas in april wordt het echt lekker weer in Barcelona. In de winter kan het er best fris zijn. Tot en met de maand oktober kun je Barcelona echter uitstekend bezoeken. Houd er wel rekening mee dat het in de zomermaanden warm kan zijn in Barcelona.

Hoe boek je voordelig vliegtickets?
Natuurlijk gaat je voorkeur uit naar een scherp geprijsde vakantie. Boek je vliegticket voor Barcelona daarom via een onafhankelijke prijsvergelijker. Hoe eerder jij je trip van tevoren boekt, hoe voordeliger je uit bent. Heb je geen kinderen en ben je niet gebonden aan schoolvakanties? Probeer dan zoveel mogelijk op een doordeweekse dag te vliegen. Je bent dan vaak stukken voordeliger uit dan wanneer je in het weekend vliegt.

Kijk hier voor goedkope vliegtickets naar Barcelona

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video