barcelona-bezienswaardighedenbarcelona-foodbarcelona-park-guellramblas-barcelonabarcelona-casa-battlo

Beleef Barcelona op een bijzondere manier

Barcelona behoort tot een van de meest favoriete steden ter wereld voor een stedentrip. Deze stad in Europa wordt dan ook jaarlijks door tienduizenden toeristen bezocht.

Veel toeristen komen op de grote attracties af, waaronder de imposante bouwwerken van de architect Antoni Gaudi, zoals de Sagrada Familia. Wat veel mensen echter niet weten is dat er ook veel bijzondere bezienswaardigheden in Barcelona te vinden zijn die niet door het massapubliek bezocht worden. Dit zijn attracties die echter wel de moeite waard zijn om te bezoeken tijdens een stedentrip naar Barcelona.

Barcelona

Originele bezienswaardigheden in Barcelona
Grācia is een redelijk onbekende wijk in Barcelona, maar toch kun je hier veel boetiekjes en winkeltjes vinden waar je urenlang kunt ronddwalen. Vooral de kleine tapasrestaurantjes die gerund worden door Spaanse families zijn aan te raden. En het leuke is dat je hier niet de hoofdprijs hoeft te betalen.

Ben je een parkliefhebber? Bezoek dan eens Laberint d'Horta. Dit stadspark is gelegen aan de rand van Barcelona. Je treft hier onder andere een labyrint aan dat in 1972 is ontworpen door de Italiaanse ingenieur Domenico Bagutti. Een andere stadstuin is Jardí Botānic. Hier vind je planten en bloemen uit de gehele wereld.

Rondslenteren in Poblenou
Een andere wijk in Barcelona waar je heerlijk kunt rondslenteren is Poblenou. Je kunt hier volop winkelen en tevens culturele attracties bezoeken. Voorheen bestond deze wijk vooral uit fabriekjes met schoorstenen, maar steeds vaker worden deze fabriekjes omgebouwd en ingericht als atelier. De charme van deze wijk wordt nog eens extra benadrukt door de rommeligheid en de grote hoeveelheid restaurantjes die je hier aantreft.

Torre de Bellesguard
Torre de Bellesguard is een must-see voor elke Antoni Gaudi fan. Dit gebouw is dan geen bekende toeristische attractie in Barcelona, je hebt vanaf dit gebouw een prachtig uitzicht over de stad en daarnaast kun jij jezelf laten verrassen door een rondleiding van een gids. 

Een prettig verblijf in de omgeving van Barcelona
Natuurlijk is het fijn wanneer je verzekerd bent van een comfortabele accommodatie tijdens je stedentrip naar Barcelona. Je kunt kiezen voor een hotel in het centrum. Een youth hostel is ideaal wanneer je het low budget wilt houden.

Een accommodatie in of nabij Barcelona boeken hoeft niet duur te zijn. Zeker niet wanneer je een last minute boekt. Dit kan bijvoorbeeld een last minute camping in de buurt van Barcelona zijn. Vanaf Camping Park Playa Bara ben je binnen 1 uur met de trein in het centrum van de stad. Verder is ook Camping Solmar aan te raden om te kamperen. Deze camping ligt op slechts 70 kilometer van de stad. Voldoende mogelijkheden om er een geslaagde trip van te maken! 

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video