barcelona-casa-battlobarcelona-foodbarcelona-park-guellbarcelona-bezienswaardighedenramblas-barcelona

Budget Barcelona

Vluchten, check! Hotel, check! Maar dan ben je er nog lang niet. Door bijkomende kosten zoals entreeprijzen van bezienswaardigheden en etentjes kunnen de kosten van een stedentripje Barcelona behoorlijk hoog oplopen. Op deze pagina lees je een aantal tips zodat jij jouw tripje naar Barcelona zo goedkoop mogelijk kunt laten zijn.

Bezoek goedkope bezienswaardigheden en musea
Als je in Barcelona bent, wil je uiteraard zoveel mogelijk bezoeken en bewonderen. Helaas zijn de entreeprijzen in Barcelona vaak niet goedkoop. Zo betaal je om bij de Sagrada Familia naar binnen te gaan namelijk minimaal €17,-. Gelukkig kosten niet alle bezienswaardigheden zoveel en zijn er ook tal van bezienswaardigheden en musea die je voor weinig geld of zelfs helemaal gratis kunt bewonderen. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld het Museu d’Arqueologia de Catalunya en Museu d’Historňria waar je al voor een paar euro naar binnen kan.

Ook is het goed om te weten dat op bepaalde momenten musea gratis te bezoeken zijn. Zo kun je het normaal prijzige Picasso Museum op donderdagavond en op de eerste zondag van de maand helemaal gratis bezoeken. Het Picasso Museum is gelukkig niet het enige museum dat af en toe gratis toegang verleent. Een groot gedeelte van de musea in Barcelona verleent gratis toegang op bijvoorbeeld zondagmiddagen of iedere eerste zondag van de maand.

Wat bezienswaardigheden betreft zijn er veel bezienswaardigheden in Barcelona die je gratis en voor niets kunt aanschouwen. Een voorbeeld hiervan is het Park Güell. Het is mogelijk om voor dit bijzondere park van Gaudí tickets te kopen zodat je toegang krijgt tot bepaalde gedeeltes van het park. Als je dit echter niet doet en gratis naar binnen gaat, kun je ook al een groot gedeelte van het park zien.  

Barcelona_Budget-Fontein

Fonteinen van Montjuďc
Een absolute gratis highlight van Barcelona is de fonteinenshow van de Font Mŕgica onderaan de Montjuďc-heuvel. De fontein is ’s avonds sowieso al prachtig verlicht, maar ‘s avonds in het weekend is er een fonteinenshow te aanschouwen die absoluut het bezoeken waard is. De fontein spuwt water op de melodie van muziek en is versierd met prachtige lichtkleuren. 

Wandel door de prachtige parken
Als je aan de grote stad Barcelona denkt, zal je misschien niet direct verwachten dat de stad zich ook uitstekend leent voor een goede wandeling. Zo vind je in Barcelona verschillende spots waar je gratis en voor niets even kunt ontsnappen aan de chaos en drukte van de stad en even goed tot rust kan komen. Zo kun je bijvoorbeeld een mooie wandeling door het Parc de la Ciutadella maken of je kunt de Montjuďc-heuvel beklimmen. Na deze flinke bergopwaartse wandeling word je beloond met een prachtig uitzicht over de stad. Eenmaal boven kun je de wandeling voortzetten in de Botanische Tuinen of naar het Castillo de Montjuďc.  

Openbaar vervoer
Barcelona is uiteraard een behoorlijke grote stad, dus ongetwijfeld zal je genoodzaakt zijn om zo nu en dan met het openbaar vervoer te reizen. Een goedkoop en fijn middel om dat in Barcelona te doen, is met de metro. Mocht je vaker met de metro gaan reizen, dan is het aan te raden om een 10-rittenkaart aan te schaffen voor €10,20. Dit is een stuk voordeliger dan losse enkeltjes, die namelijk €2,20 per enkeltje kosten. Het grote voordeel van de 10-rittenkaart is dat je deze met meerdere personen kunt gebruiken. Je kunt dan als je het kaartje hebt gebruikt om door het poortje te gaan, het kaartje weer doorgeven aan de persoon achter je, die dan vervolgens met datzelfde kaartje weer door het poortje kan. 

Gratis wandeltochten
Om veel over de stad te weten te komen, is het leuk om een wandeltocht met gids te doen. Je ziet een groot gedeelte van de stad en komt tegelijkertijd enorm veel te weten over de bezienswaardigheden en geschiedenis van Barcelona. Het komt vaak voor dat deze wandeltochten behoorlijk prijzig zijn, maar gelukkig zijn er ook organisaties die deze gratis organiseren. Een voorbeeld hiervan is de organisatie New Europe Tours die dagelijks gratis wandeltochten organiseert. 

Barcelona_Budget-Boqueria-markt 

Mercat de la Boqueria
Een absolute must-see in Barcelona is de Mercat de la Boqueria. In deze overdekte markthal vind je tal van kraampjes waar je allerlei lekkere streekproducten kunt kopen. Je vindt er van alles; groente, fruit, noten, maar ook hammen en brood. Wil je graag goedkoop lunchen? Ga dan naar de markt, haal hier wat lekkere producten en loop vervolgens via de Ramblas door naar het strand waar je met uitzicht op zee van een goede picknick kunt genieten. 

Dagje strand
In Barcelona is er uiteraard enorm veel te bewonderen en te bezichtigen, maar het fijne van Barcelona is dat het ook een strand heeft. Mocht het dus een warme dag zijn, ga dan ook gewoon lekker een dagje op van het strand genieten. Dit kost helemaal niets en is toch ultiem genieten! 

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video