barcelona-foodbarcelona-casa-battlobarcelona-bezienswaardighedenbarcelona-park-guellramblas-barcelona

Aire de Barcelona: Arabisch badhuis in hartje Barcelona

Dat Spanje lange tijd bezet werd door de Moren heeft vooral in het zuiden van het land zijn sporen achtergelaten. Toch zijn er overal in Spanje overblijfselen uit deze Islamitische overheersing terug te vinden. Neem het Arabische badhuis bijvoorbeeld. In Barcelona een zeer geliefde plek onder inwoners en bezoekers. Hier kom je even helemaal weer tot jezelf. Reserveren is verplicht.

Barcelona_tip-Aire-de-BarcelonaMoorse overheersing 
Tijdens de Moorse overheersing, verrijkte de Arabische wereld, het Spaanse schiereiland met gewoonte´s en tradities. Een daarvan is het Arabisch badhuis ´el baño arabe´. De Arabische wereld perfectioneerde de bestaande Romeinse badhuizen tot luxe badhuizen voor het grote publiek. 
 
Van Romaans badhuis tot Arabisch termaalbad
Net als de Romeinen, stond bij de Arabische bevolking reinheid voorop. Echter, waar baden in het Romaanse tijdperk, slechts voor een handje elite werd toegestaan, stonden de Arabieren erop dat de thermaalbaden voor alle bevolkingslagen beschikbaar moesten zijn. Immers, iedereen verdiende in hun ogen een uitgerust lichaam en een vredige geest.

Aire de Barcelona
In het centrum van Barcelona, in de wijk El Born, is een van deze Arabische thermaalbaden gerestaureerd en opnieuw in gebruik genomen. Het Arabische termaalbad Aire de Barcelona is gelegen op de plek waar voorheen stadsmuren stonden. Hier vind je drie thermaalbaden met verschillende temperaturen, respectievelijk 36ºC, 40ºC en 16ºC, een Hammam stoombad of tegen extra betaling genieten van diverse massages. De voormalige waterreservaten van de stad zijn voorzien van diverse aroma´s en bij een bezoek is stilte gewenst.

Aire de Barcelona 
Paseo Picasso 22
Wijk: El Born 
Openingstijden: dagelijks 10-22-00, vrijdag 10.00-02.00 uur
Metro: (L1/L4) Plaza St. Jaume 1
Entree: vanaf 29 euro 

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video