ramblas-barcelonabarcelona-park-guellbarcelona-foodbarcelona-bezienswaardighedenbarcelona-casa-battlo

Convent St. Augusti: een drankje in een voormalig nonnenklooster

El Bar del Convent ligt goed verscholen in de wijk La Ribera in Barcelona te wachten om ontdekt te worden. De familaire bar - in het voormalige Augustijnenklooster- is een ideale plek om je even terug te trekken uit het drukke stadscentrum. Het kan er soms wat gehorig zijn, want kleine kinderen zijn er ook van harte welkom.

Barcelona_tip-bar-del-conventVoormalig Augustijnenklooster      
Waar zich nu een bar en cultureel centrum bevinden, stond voorheen een klooster van Augustijnen. Het gotische klooster Convent de Sant Agustí werd gebouwd tussen de 14e en 15e eeuw, al duurde het eeuwen voordat de bouw uiteindelijk af was. Volgens de legende, ontstond de eerste Agustijnse kloosterbeweging binnen het Christendom in Barcelona, nadat de  heilige Paulino de Noia, de stad in 393 een bezoek bracht. Zijn volgelingen reisden hem overal achterna, totdat ze zich in 1309 voorgoed vestigden in het Augustijnenklooster, dat destijds beter bekend stond als Sant Augustí Vell.

De bouw van het klooster nam eeuwen in beslag. De eerste kerksteen werd gelegd in 1349. In 1393 hielp het klooster mee in de bouw van het klooster in Igualada. Toen in 1529 de pest uitbrak, hielpen de Augustijnen de zieken en verloren daardoor zelf enkele kloosterlingen. Pas in de 18e eeuw was het bouwwerk volledig af. 

Barcelona_bar-del-conventEl Bar del Convent
Stenen muren, gotische bogen en sierlijk stenen beelden. Dat is het decor van de eeuwenlange geschiedenis, waarin el Bar del Convent zich bevindt. Het terras ligt aan de voormalige kloostergang, waar kleine kinderen heerlijk kunnen spelen. Binnenin het café staan heerlijke banken en nette tafels klaar voor gebruik. Er is een aparte speelhoek voor kinderen. Ook als je geen kinderen hebt, is het een geliefde plek om met je vrienden af te spreken.

El Bar del Convent
PL. de L'Academia s/n - C/Comerç 36
Wijk: La Ribera (El Born)
Metro:  Arc de Triomf (L1) / Jaume I (L4)
Open: ma gesloten, di-do 10-21 uur, vrij-za 10-22 uur, zo 11-17 uur.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video