barcelona-foodbarcelona-bezienswaardighedenramblas-barcelonabarcelona-park-guellbarcelona-casa-battlo

Palau de la Virreina: dé plek voor cultuurliefhebbers

Het neoklassieke paleis aan het begin van Las Ramblas wordt door bezoekers van Barcelona vaak ongemerkt voorbijgelopen. Zonde, want een bezoek aan het Palau de la Virreina mag zeker niet ontbreken tijdens je stedentrip. Zeker niet als je een cultuurliefhebber bent!

Barcelona_Palau_de_la_VirreinaPaleis van de onderkoningin
Tijdens de Spaanse kolonalisatie in de 18e eeuw, gaf de onderkoning van Peru de opdracht een paleis te laten bouwen in Barcelona. Het Palau de la Virreina werd gebouwd tussen 1772 en 1778. Na de dood van het Peruaanse koninklijke echtpaar, werd het paleis vernoemd naar de Peruaanse onderkoningin, die in Barcelona zeer geliefd was onder de lokale bevolking.

Cultuur 
Momenteel is het Palau de la Virreina eerder een mekka voor cultuurliefhebbers. Hier vind je allerlei tijdelijke exposities op het gebied van fotografié, schilderkunst en muziek. Ook de Gigantes (lees: reuzen) expositie van het stadsfeest La Mercé, dat jaarlijks in september gehouden wordt, kan hier bezichtigd worden. 

Wie alles wil weten wat er op cultureel gebied gebeurd in Barcelona, doet er goed aan beneden even langs het gemeentelijke cultuurbureau te gaan. Naast culturele informatie, kun je hier ook museumtickets kopen. Wie van plan is diverse musea te bezoeken, doet er goed aan een Articket BCN aan te schaffen, waarmee je in een paar dagen verschillende musea kunt bezoeken.

Palau de la Virreina
Las Ramblas 99
Metro: Liceu (L3)
Open: di-za 11-20.30 uur, zo 11-15 uur
Entree: gratis 

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video