barcelona-park-guellbarcelona-casa-battloramblas-barcelonabarcelona-bezienswaardighedenbarcelona-food

De Schaduw van de Wind wandeling

Wie geen genoeg kan krijgen van het boek De Schaduw van de Wind, mag tijdens een bezoek aan Barcelona de Schaduw van de Wind wandeling beslist niet missen. Deze 27 kilometer lange wandeling brengt je langs alle uithoeken van het boek. Herbeleef het boek opnieuw met deze spannende wandeling.

Boekscènes De schaduw van de wind
Barcelona_wandeling-zafonHet mysterieuze boek De schaduw van de wind (La Sombra del viento), speelt zich af in Barcelona aan het begin van de 20e eeuw, tijdens de laatste jaren van het modernisme tot aan de naoorlogse crisis. De 21/2 uur durende wandeling leidt je langs alle scenès uit het indrukwekkende literaire werk van Carlos Ruiz Zafón (2002). Van de oude stadskern tot aan de hooggelegen wijken, waarin je letterlijk de voetstappen volgt van de literaire personages, zoals Daniel Sempere, Julián Carax en Fermín Romero de Torres.

Wandeling
De wandeling begint in het doolhof van de vergeten boeken Cementiri dels Llibres Oblidats, waar zich momenteel het cultureel centrum Centre d’Art de Santa Mònica vestigt. Iets verderop op La Rambla, laat je  links de smalle straat calle de l’Arc del Teatre liggen en loop je door om even later rechts af te slaan voor de plaza Reial. Vervolg de weg via calle de Ferran, sla vervolgens de straat calle del Call, steek de plaza de Sant Jaume over en neem de calle de la Llibreteria tot aan de Via Laietana. Hier sla je rechts af naar de calle de l’Argenteria, die uitkomt op de kerk la iglesia de Santa Maria del Mar. Vanaf het plein plaza del Born vervolg je de weg calle Montcada, waar je het huis van Santa Llucía vindt, la residencia de Santa Llúcia. Op nummer 22 kun je een heerlijke Catalaanse cava proeven.

Barcelona_wandeling-zafonEls Quatre Gats 
Je vervolgt de wandeling enkele meters via de Via Laietana en slaat vervolgens links af naar de calle de Julià Portet, die vrijwel direct uitmondt op calle de Montsió. Hier op nummer 3 vind je het historische restaurant Els Quatre Gats.Steek vervolgens de avenida del Portal de l’Àngely over en neem de straat calle de Santa Anna, waar zich de bibliotheek en het woonhuis van Daniel Sempere bevonden. Neem de straat callejuela de Bertrellans tot aan het plein plaza de la villa de Madrid. Hier vind je een authentieke plek, genaamd Ateneu Barcelonès, waar de 19e eeuw nog altijd springlevend lijkt.

Vanaf hier ga je terug naar La Rambla. Hiervoor neem je de straat  calle de la Canuda totaan plaza de Catalunya, waar je de Ferrocarrilles de la Generalitat neemt tot aan de halte Tibidabo. Aan de avenida del Tibidabo, vind je het ouderlijke huis van de geliefde van Daniel Sempere, je passeert langs de school colegio Sant Gabriel, de straat paseo de la Bonanova en het paleis Palacio Aldaya. Neem dezelfde weg terug tot aan de Ferrocarriles de la Generalitat richting Plaza de Catalunya en je staat weer middenin de stad.

Barcelona_wandeling-zafon 

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video