barcelona-foodbarcelona-park-guellramblas-barcelonabarcelona-casa-battlobarcelona-bezienswaardigheden

Water uit de kraan

In tegenstelling tot Nederland, kun je in Barcelona meestal niet uit de kraan drinken. Vandaar dat je niet alleen reizigers en toeristen met flessen water ziet lopen. Ook de lokale bevolking slaat water in grote getalen in. Kijk  dus niet gek op als je flessen van 3 of 5 liter water voorbij ziet komen.

water-barcelonaNatuurlijk kun je in elke willekeurige supermarkt of op een terras een luxe flesje “agua con o sin gaz“ water kopen, maar wie goedkoop uit wil zijn heeft de volgende mogelijkheden:

Waterkranen
In het centrum van de stad staan op diverse punten, waterkranen, waar je je lege waterflesje eenvoudig kunt vullen. Dit zijn doorgaans “potable“, drinkbare watergelegenheden.

Paki“s
Wie geld wil besparen op water, koopt in plaats van bij de dagelijkse supermarkt, een flesje water bij de “Paki“. Je herkent de Pakistaanse supermarkten aan de openingstijden van 24 uur en vind ze op vrijwel elke hoek van de straat. Houd er wel rekening mee dat sommige inmiddels gewend zijn aan de toeristen en hun prijzen daarop hebben aangepast...

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video