ramblas-barcelonabarcelona-park-guellbarcelona-bezienswaardighedenbarcelona-casa-battlobarcelona-food

Grącia: een dorpse sfeer vol artistiekelingen

Eens een dorp, altijd een dorp! Nergens in Barcelona is het dorpsgevoel nog zo levendig als in de wijk Gracią, waar mensen elkaar vriendelijk begroeten op straat en de laatste nieuwtjes met elkaar uitwisselen. Hier spelen de kinderen nog onbezorgd met elkaar op een van de vele pleinen. Als je kennis wil maken met de artistiekelingen van Barcelona, is dit dé place to be! Tijdens de zomerse buurtfeesten van Gracią komen dit solidariteitsgevoel en de ongelimiteerde creativiteit van de buurtbewoners samen. Strijk dus neer op een van de zonnige pleinen en geniet!

Barcelona_wijken-Graciak.jpgHet dorp Grącia
Na de stadsuitbreiding met de wijk Eixample, waren de omliggende dorpen aan de beurt. Gracią werd als eerste dorp toegevoegd aan het steeds groter groeiende Barcelona. Passeig de Gracią, eens de verbindingsweg tussen het dorp Gracią en de stad Barcelona, is daar nog altijd getuige van. Het dorpsgevoel is in deze authentieke volksbuurt nooit helemaal verdwenen. Nog steeds vind je hier mensen op straat met elkaar een praatje maken. 

Artistiek talent
Dit hippe stadsdeel trekt van oudsher artistieke jongeren aan. In dit levendige deel van de stad worden nieuwe ideeėn geboren waar je bij staat. Dat merk je aan de vele galerieėn, originele boetiekjes, artistieke kledingontwerpers, alternatieve winkels, theaters en natuurlijk de alternatieve cinema Verdi Park, waar je als een van de weinige in de stad, films in originele versie kan bekijken. Dit is ook een geliefde wijk onder expats, emigranten en andere buitenlanders. High potentials en topmodale inkomens vind je vooral aan de andere kant van de wijk, in de straat Vķa Augusta.

Pleinhoppen
Er is in de stad Barcelona geen plek te vinden, waar je jezelf zo goed kunt vermaken met pleinbezoek als in Gracią. Het is niet alleen een favoriete bezigheid van toeristen, maar zeker ook van de lokale bevolking. Groepen jongeren, zwervers, straatmuzikanten, yuppen en levensgenieters. Iedereen lijkt in deze wijk het terraszitten tot een kunst verheven te hebben. Sluit je dus aan bij de locals en bestel een lekker drankje of ijsje op een van de zonnige terraspleinen in de wijk. 

Buurtfeest
De inwoners van Gracią zijn echte levensgenieters. Het hele jaar door genieten ze volop van hun leven en elkaar. Toch gaat één keer per jaar iedereen in Gracią letterlijk uit zijn dak. Het buurtfeest van Gracią, dat jaarlijks gehouden wordt in de derde week van augustus, is zo populair, dat buurtbewoners al maanden vooraf samen bezig gaan met het versieren van hun wijk en de wijk, tijdens het buurtfeest, overstroomt met inwoners van andere stadswijken, toeristen, expats, emigranten en andere buitenlanders. Dit mag je beslist niet missen! 

Bezienswaardigheden: 
Cinemapark Verdķ
Parc Guėll 
Plaza del Sol
Plaza del Diamanto 

Hoe kom je er? 
Wijk: Gracią
Metro: L3 Fontana

Barcelona_wijken-Graciag.jpg

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video